Sveriges lottning VM kvalet 2018

Sverige fick en tuff lottning i VM kvalet 2018. Att få både Holland och Frankrike är en riktig nitlott. Men det finns ändå visst hopp. Båda lagen går att besegra. Det hade varit ännu värre att få Ex Tyskland och Spanien där Sverige behöver ett mirakel för att vinna.

Sveriges lottning VM kvalet 2018

Sverige lottades i Grupp A tillsammans medföljande lag:
Grupp A: Luxemburg, Vitryssland, Bulgarien, Sverige, Frankrike och
Holland – Bästa laget i grupp A. Men Holland har ett riktigt dåligt EM kval bakom och nådde inte ens dit. Holland kan vara på väg tillbaka men det kan oxå vara en riktig drömlottning för Sverige om den dåliga formen håller i sig.
Frankrike – Ett av de bästa landslagen just nu med många framtida storspelare. Ett av de lagen som kan vara som bäst 2018 och kanske utmana om VM guldet!
Sverige – Skall man nå VM krävs att man spelar bättre än någonsin. Flera spelare behöver blomma ut och bli som bäst just under VM kvalet!
Bulgarien – Ett lag som kan överraska. Ett något ålderstiget lag som inte kommer att nå VM men kansk säklert ställa till problem för Sverige.
Vitryssland – Här är ett lag som kan vara bättre än vad många tror. Det finns anledning att oroa sig över Vitryssland, framförallt på bortaplan.
Luxemburg – Här hade Sverige tur att få ett riktigt dåligt lag där man kan spela in lite nya spelare och samtidigt vinna stort.

Sveriges chanser i VM 2018

Sveriges chanser att ens nå VM 2018 får ses som små. Men klarar man att kvala sig till VM är det annorlunda. Då kommer man spela mot några lag från andra svagare kvalgrupper och chanserna att gå vidare i slutspelet är då klart godkända. Har Sverige en bra dag kan vi besegra nästan alla lag utom möjligtvis de tre fyra bästa. Så når Sverige VM har vi goda chanser att komma långt!