Dam VM i fotboll 2019

Dam VM i fotboll 2019 börjar sakta men säkert närma sig och peppen är starkare än någonsin. 23 spelare kommer få chansen att representera Sverige i världsmästerskapet som förhoppningsvis kommer att ta landslaget till final i Frankrike. För svenskornas del så inleds kvalandet redan i Rennes den 11 juni då landslaget ska stå upp mot Chile. Spela på VM hos Unibet

Dam VM i fotboll 2019

Resan till VM i fotboll 2019

För ungefär åtta månader sedan stod det klart att Sverige var säkrade i VM-avancemanget. Detta genom att kamma hem bortamatchen mot Danmark med 1-0. Det var då läge att presentera de spelare som har chansen att representera Sverige i Frankrike under världsmästerskapet i damfotboll 2019. Peter Gerhardsson, förbundskaptenen och Magnus Wikman, assisterande, har på senaste tiden tiden kollat igenom ett flertal timmars fotboll för att slutligen välja ut de 23 bästa spelarna för att bilda VM-truppen 2019. Det väntas ett flertal gruppspelsmatcher som matchen 11 juni i vilken de möter Chile. Sedan den 16 juni då de möter Thailand samt den 20 juni när landslaget möter USA.

Landslagets förbundskapten Peter Gerhardsson är förväntansfull och exalterad inför utmaningen. Han menar även att laget tidigare mött lag högre klassade än Sverige. Laget har under dessa matcher gjort bra ifrån sig och uppvisat en möjlighet att ta hem matchen mot det tuffa motståndet. Något som lär behövas i dam-VM.

Truppen 2019

Tankesättet när det kommer till att ta ut olika trupper skiljer sig konstant åt. Detta beroende på motståndet och det matchande som väntar. När det kommer till VM är pressen betydligt större. Då gäller det att ta ut en trupp som är speciellt utformad för att klara VM. Då behövs det spelare som kan spela och prestera på den nivå som behövs. Det må låta som en omöjlig uppgift, trots detta har förbundskaptenen för landslaget lyckats att välja ut 23 starka spelare med bekanta namn som Lina Hurtig, Caroline Seger, Mimmi Larsson och Jonna Andersson.

Näst sista fredagen i maj samlades landslaget först i Båstad och därefter i Göteborg för ett förläger. Men frukta ej, det finns fortfarande en chans att lyckas skymta landslaget ladda en sista gång inför VM.

Detta kommer ske på hemmaplan där ett VM-genrep mot Sydkorea spelas på gamla Ullevi, sista fredagen i maj. Att spela en sista match innan tävlingen drar igång och möta Sydkorea i Göteborg kommer att utgöra ett utmärkt genrep för landslaget. Sydkorea som är ett skickligt lag med ett flertal hurtiga och kvicka spelare blir en stark och bra förberedelsematch inför VM.

Bästa odds på att Sverige vinner Dam VM är 41 ggr pengarna hos Unibet.

Lycka till i VM tjejer!